Dostava 5€ (Pošta Slovenije) Brezplačna ob naročilu nad 299,00€
 x 

Fujifilm filmske simulacije

Fujifilm filmske simulacije

Fujifilm je znan po svojih filmskih simulacijah, ki so prednastavljene možnosti za prilagajanje slike, da bi se ujemala s tradicionalnimi Fujifilm filmi. Te simulacije vključujejo:


Classic Chrome


Simulacija Classic Chrome je bila prvič predstavljena z modelom fotoaparata Fujifilm X100S leta 2013. Ta filmska simulacija ima namen posnemati klasični stil barvne kromatske fotografije, kot so bile včasih prisotne v naravi in mode. Classic Chrome ima nekoliko zmanjšan kontrast v primerjavi s standardno simulacijo, saj omogoča, da se barve zlivajo in ustvarjajo bolj naravni videz. S to simulacijo se lahko ustvarijo fotografije z mehkejšimi barvami, ki imajo nekoliko toplejši videz. Classic Chrome je simulacija, ki je po mnenju mnogih uporabnikov Fujifilm fotoaparatov nepogrešljiva za ustvarjanje klasičnega, živahnega in naravnega videza fotografij.

 


Provia


Simulacija Provia je simulacija, ki posnema klasično družino Fujifilmovih filmov, ki jih je mogoče uporabljati za širok spekter fotografij, kot so krajine, portreti in arhitekturne posnetke. Ta simulacija zadržuje naravne barve in kontraste, kar daje fotografijam svež in naraven videz. Provia ima nekoliko višji kontrast kot Classic Chrome, vendar je še vedno naraven in uravnotežen. Fotografije, posnete s simulacijo Provia, običajno izgledajo nekoliko bolj živahne in svetle, kot bi bile v resničnem življenju, zaradi česar so primerne za različne vrste fotografij. Zaradi svojega uravnoteženega in naravnega izgleda se Provia pogosto uporablja za posnetke, ki zahtevajo naravne barve s poudarjenimi kontrasti.

 


Velvia


Simulacija Velvia je še ena zelo priljubljena simulacija filmskega filma Fujifilm. Ta simulacija posnema klasični videz visokokontrastnih filmov, ki jih pogosto uporabljajo profesionalni fotografi in umetniki. Velvia ima bogate, nasičene barve in visok kontrast, kar omogoča, da se posnetki izrazijo z živo, dramatično estetiko. Z izbiro Velvie lahko ustvarite fotografije s presenetljivo živahnimi barvami, ki omogočajo, da se vsak element posnetka poudari. Uporabniki Velvie pogosto uporabljajo za fotografiranje pokrajine, cvetličnih vrtov ali drugih naravnih motivov, zaradi učinka visoke nasičenosti barv. Ta simulacija omogoča, da fotografije izstopajo iz množice in so odlična izbira, ko želite dodati dramatičen učinek svojim posnetkom.

 


Acros.


Acros je filmska simulacija, ki posnema klasični črno-beli film Fujifilm Acros. Ta simulacija ima zelo nizke nasičenosti barv in visok kontrast, kar omogoča, da se fotografije izrazijo v črno-beli estetiki brez dodatne obdelave. Acros simulacija je posebej priljubljena med ljubitelji črno-bele fotografije in tistimi, ki si želijo s svojimi posnetki izraziti atmosferičnost in dramatičnost. S to simulacijo lahko ustvarjate fotografije z globokimi črnimi toni in visokim krajevnim kontrastom, ki poudarjajo detajle in teksture posnetka. Zaradi svoje priljubljenosti med ljubitelji črno-bele fotografije je simulacija Acros prednostna izbira za fotografe, ki želijo ustvarjati estetsko privlačne posnetke ter izražati tako atmosfero kot tudi emocije skozi črno-belo estetiko.

 

 


 

Z najnovejšim spustom modela Fujifilm X-T30 MK2, so na voljo še dodatne nove filmske simulacije, kot so:

 


Classic Neg


Classic Neg je nova simulacija filmskega filma, ki je bila predstavljena z izdajo Fujifilm X-T30 MK2. Ta simulacija posnema klasičen videz negativnega filma, ki ga uporabljajo v kateri koli temi, od portretov in posnetkov v notranjosti do posnetkov zunaj v dnevnem svetlobi. Classic Neg ima nekoliko zmanjšano nasičenost barv v primerjavi s prejšnjimi simulacijami filmskih filmov in ima malce znižan kontrast. To pomeni, da so barve bolj naravne in umirjene, kar ustvarja živahnost brez pretiravanja. Ta simulacija se tudi dobro obnese pri slikanju v nizkih svetlobnih razmerah, v katerih slike iz rumenega filma izstopijo. Klasična neg je tako edinstvena simulacija, ki se dobro obnese v širokem spektru fotografij in jo lahko uporabljajo fotografi in umetniki, ki želijo svojim posnetkom dati edinstven videz.

 


Eterna Bleach Bypass


Eterna Bleach Bypass je filmska simulacija, ki posnema klasično tehniko obdelave filma, imenovano beljenje in prehod, v katerem se beljenje filma uporabi za zmanjšanje nasičenosti barv in ustvarjanje hkratnega učinka črnega in belega. Ta simulacija je na voljo na nekaterih Fujifilm fotoaparatih in omogoča fotografom, da ustvarijo fotografije s hkratnimi učinki modro-sive barve in visokega kontrasta ter poudarijo detajle in teksture posnetka. Eterna Bleach Bypass je priljubljena izbira za fotografije, ki zahtevajo svetlejše, manj nasičene barve, kot so fotografije ulice, portreti. Vendar pa ta simulacija ni primerna za vsako vrsto fotografije, saj ima lahko hkratni učinek črnobele fotografije nezaželen estetski učinek na določene motive.

 


Chrome Blue


Chrome Blue je funkcija v fotoaparatih Fujifilm, ki se nahaja v nastavitvah Color Chrome Effect. Color Chrome Effect je zasnovan za povečanje nasičenosti in živahnosti barv, medtem ko funkcija Chrome Blue specifično izboljša odtenke modre. Ta funkcija je navdihnjena s kratkotrajnim diapozitivnim filmom imenovanim Fortia in je na voljo na izbranih Fujifilm fotoaparatih kot možnost v nastavitvah simulacij filmskih filmov. Učinek Chrome Blue lahko doda globino in bogastvo modrim tonom v vaših fotografijah, kar jih naredi bolj izstopajoče in zagotavlja edinstven estetski videz vaših fotografij. Funkcija Chrome Blue ima enake tri nastavitve kot Color Chrome Effect: OFF, WEAK in STRONG.

 

 

 


 

 

Fujifilm pa nenehno izboljšuje svoje filmske simulacije, da bi fotografom in filmskim ustvarjalcem zagotovil še več ustvarjalnih možnosti. Na tej strani boste našli informacije o Fujifilmovih filmskih simulacijah in kaksne prednosti imajo za fotografiranje ali snemanje videa.

Plačilo in dostava

  • Plačilo na TRR po prejetem računu s skeniranjem QR kode
  • Vsi izdani računi so opremljeni s QR kodo za enostavno in hitro plačilo prek spletne banke. Račun praviloma prejmete, v roku 24h, v .pdf obliki na e-mail podan ob naročilu!

qr koda za plačilo fotojama

  • Izdelki, ki ob naročilu niso na zalogi, se naročajo! V primeru daljšega dobavnega roka od 3-5 dni boste o tem obveščeni!
  • Dostava 5€ (Pošta Slovenije)

Vaš fotograf za vsako priložnost!