Dostava 4,80€ (Pošta Slovenije) Brezplačna ob naročilu nad 199,00€

 • Največja ponudba foto albumov
  Shranite nepozabne trenutke. S kodo za popust, na vse albume ob naročilih nad 50€. KODA KUPONA: MOJSPOMIN

 x 

FOTOGRAFIRAM S TELEFONOM

Fotograf s telefonom... kaj?

Fotografiranje s telefonom je postalo zelo priljubljeno zaradi enostavnosti in priročnosti. Kljub temu pa se lahko kakovost vaših fotografij s telefonom zelo razlikuje od kakovosti fotografij, posnetih s profesionalno fotoaparatom. Tu je nekaj nasvetov za izboljšanje kakovosti vaših fotografij s telefonom:

 1. Uporabljajte dobro osvetlitev: Dobro osvetlitev je ključna za dobro fotografijo. Poskušajte fotografirati v dobro osvetljenem prostoru ali pa uporabite bliskavico.

 2. Očistite objektiv: Pred fotografiranjem očistite objektiv, saj bo to izboljšalo kakovost vaših fotografij.

 3. Uporabljajte ročni način fotografiranja: Če vaš telefon omogoča ročni način fotografiranja, poskusite z njim. Ročni način omogoča več nadzora nad nastavitvami kamere, kot so ISO, hitrost zaklopa in odprtost zaslonke.

 4. Uporabljajte aplikacije za fotografiranje: Obstaja veliko aplikacij za fotografiranje, ki lahko izboljšajo kakovost vaših fotografij. Nekatere aplikacije ponujajo možnost ročnega načina fotografiranja, druge pa ponujajo različne filtre in učinke.

 5. Poskusite s kompozicijo: Kompozicija je ključna za dobro fotografijo. Poskusite z različnimi koti in perspektivami, da boste našli najboljšo kompozicijo.

 6. Ne približujte preveč: Čeprav lahko telefoni ponujajo digitalni zoom, se izogibajte približevanju preveč. Digitalni zoom lahko zmanjša kakovost vaših fotografij.

 7. Uredite fotografije: Po fotografiranju lahko uporabite aplikacije za urejanje fotografij, da izboljšate kakovost fotografij. Vendar pa poskusite ne pretiravati z urejanjem, saj lahko to zmanjša naravnost fotografije.

S pravilno uporabo in nekaj triki lahko s svojim telefonom posnamete odlične fotografije. Vendar pa se zavedajte, da kakovost fotografij s telefonom ne more biti primerljiva s kakovostjo fotografij, posnetih s profesionalno fotoaparatom.

 

Sem lahko fotograf s pametnim telefonom?

Seveda, lahko ste fotograf s pametnim telefonom! Danes je fotografiranje s pametnim telefonom postalo izjemno priljubljeno in dostopno, saj lahko skoraj vsakdo posname kakovostne fotografije s svojim telefonom.

Pametni telefoni so opremljeni z vedno boljšimi kamerami in funkcijami, ki vam omogočajo, da posnamete odlične fotografije. Poleg tega pa obstajajo tudi številne aplikacije za fotografiranje in urejanje fotografij, ki vam lahko pomagajo izboljšati kakovost vaših fotografij.

Vendar pa morate imeti v mislih, da so profesionalni fotografi in njihove opreme še vedno na vrhu kakovosti fotografij. Kljub temu pa lahko s svojim pametnim telefonom posnamete izjemne fotografije, če se boste naučili uporabljati funkcije vašega telefona, razumeli osnove fotografije in uporabljali ustrezne tehnike fotografiranja.

 

Kateri pametni telefon je najboljši za fotografiranje?

Na trgu je veliko pametnih telefonov, ki so odlični za fotografiranje. Vendar pa ne moremo izpostaviti samo enega telefona kot "najboljšega", saj je izbira odvisna od vaših individualnih potreb in preferenc.

Nekateri proizvajalci, kot so Samsung, Apple, Google, Huawei in OnePlus, imajo telefone, ki so znani po svojih kamerah in so med najboljšimi na trgu. Zlasti so v zadnjih letih popularni telefoni, kot so Samsung Galaxy S21 Ultra, iPhone 13 Pro, Google Pixel 6 in Huawei P50 Pro, ki imajo najnovejše tehnologije in funkcije za fotografiranje.

Pri izbiri pametnega telefona za fotografiranje lahko upoštevate naslednje dejavnike:

 1. Ločljivost kamere: večja ločljivost pomeni boljše fotografije, še posebej, če boste fotografije uporabljali v večjih velikostih.

 2. Zaslon: velik in svetel zaslon vam bo pomagal videti, kaj fotografirate in kako bo fotografija izgledala.

 3. Kamera z več objektivi: več objektivov vam omogoča fotografiranje v različnih načinih in z različnimi učinki.

 4. Programska oprema: nekateri telefoni imajo napredno programska oprema, ki vam omogoča dodatno obdelavo fotografij, da izboljšate kakovost.

 5. Baterija: kakovostna kamera lahko hitro izprazni baterijo vašega telefona, zato se prepričajte, da ima vaš telefon dobro baterijo.

Na koncu je najboljši pametni telefon za fotografiranje tisti, ki najbolj ustreza vašim potrebam in proračunu. Priporočam, da se pozanimate o različnih telefonih, primerjate njihove funkcije in preberete ocene drugih uporabnikov, preden se odločite za nakup.

 

Kako lahko s telefonom posnamem boljše slike?

S pametnim telefonom lahko posnamete kakovostne fotografije, če uporabite nekaj preprostih tehnik in trikov. Tukaj je nekaj nasvetov, kako posneti boljše slike s telefonom:

 1. Uporabite naravno svetlobo: Naravna svetloba je vedno boljša od umetne svetlobe, zato poskusite fotografirati na prostem ali v bližini oken, kjer je svetloba naravna in enakomerna.

 2. Ne uporabljajte bliskavice: Bliskavica lahko osvetli predmete na fotografiji, vendar lahko povzroči tudi bleščanje in izgubo detajlov. Raje poiščite boljše svetlobne pogoje ali uporabite aplikacijo, ki omogoča ročno nastavljanje svetlosti.

 3. Izberite pravo kompozicijo: Premislite, kako želite prikazati predmet na fotografiji in poskusite izbrati ustrezno kompozicijo. Uporabite pravila tretjin ali poskusite s simetrično kompozicijo.

 4. Držite telefon stabilno: Pri fotografiranju s telefonom je pomembno, da držite telefon stabilno, da preprečite zamegljene slike. Poskusite uporabiti obe roki za stabilnost ali uporabite stojalo za telefon.

 5. Uporabite funkcijo izostritve: Nekateri pametni telefoni imajo funkcijo izostritve, ki vam omogoča, da ročno izberete fokus na predmetu na fotografiji. Uporabite to funkcijo, da boste posneli ostrejše fotografije.

 6. Uporabite aplikacijo za fotografiranje: Obstajajo številne aplikacije za fotografiranje, ki vam omogočajo ročno nastavljanje nastavitev, kot so svetlost, kontrast, bela ravnovesje itd. Uporabite aplikacijo, ki vam najbolj ustreza in preizkusite različne nastavitve.

 7. Ne pretiravajte z urejanjem: Urejanje lahko izboljša kakovost fotografije, vendar pretiravanje lahko povzroči izgubo naravnosti in realnosti. Poskusite ohraniti naravni videz fotografije in ne spreminjajte preveč barv in kontrasta.

Upoštevanje teh nasvetov vam bo pomagalo posneti boljše fotografije s pametnim telefonom. Vendar pa je najpomembneje, da se zabavate in uživate v procesu fotografiranja!

 

 

Fuji X fotoaparati

 fuji najboljša ponudba x v fotojamai

Foto Albumi : kupon - MOJSPOMIN

 popusti za foto albume

Plačilo in dostava

 • Plačilo po predračunu -TRR skeniranje QR kode
 • qr koda za plačilo naročila fotojama
 • Plačilo po povzetju - brez provizije pošti
 • Dostava 4,80€ (Pošta Slovenije)