x 

FOTOAPARAT ZA ENKRATNO UPORABO

Daleč najpogostejša uporaba fotoaparata za enkratno uporabo je fotografiranje počitniških posnetkov. Fotoaparati za enkratno uporabo so zabaven dodatek pomembnemu dogodku, kot je poroka ali zabava. Poročni fotografi in tisti, ki načrtujejo dogodke, pogosto kupujejo fotoaparate za enkratno uporabo v velikih količinah. Za vsako mizo za goste postavijo enega ali z njimi napolnijo veliko stekleno skledo za šankom. Na ta način imajo gostje zabavno dejavnost, ki prispeva k srečnemu in zabavnemu vzdušju dogodka – še posebej, ko začne teči pijača. Poleg tega se lahko izognete najemanju fotografa, saj vaši gostje posnamejo vse posnetke. Še ena odlična uporaba fotoaparatov za enkratno uporabo za izkušene fotografe, da sprejmejo fotografski izziv. Če ste del skupine krajinske ali ulične fotografije, povabite udeležence k fotografskemu izzivu. Ne glede na to, ali običajno uporabljajo film ali digitalno, postavite izziv za fotoaparat za enkratno uporabo. To je odličen način, da spremenite običajna skupinska srečanja in lahko vodi do novega navdiha.

Razvrsti po:
Rezultati 1 - 15 od 15
fujifilm-quicksnap-fotoaparat-za-enkratno-uporabo-na-film.jpg

Fujifilm Quicksnap fotoaparat za enkratno uporabo na film

SKU izdelka :  AA000578
Vaša cena: 18,80 €
Cena / kg:
Na zalogi
AgfaPhoto-LeBox-400-27-Outdoor-aparat-za-enkratno-uporabo

Fotoaparat za enkratno uporabo AgfaPhoto LeBox 400 27 Outdoor - Z BLISKAVICO

SKU izdelka :  DI130347B
Vaša cena: 18,80 €
Cena / kg:
Na zalogi
agfaphoto_lebox_ocean_400

AgfaPhoto LeBox Ocean 400/27 fotoaparat za enkratno uporabo

SKU izdelka :  4250255100772
Vaša cena: 19,90 €
Cena / kg:
Pri dobavitelju
Kodak-Tri-X-B&W-fotoaparat-z

Kodak Tri-X B&W fotoaparat za enkratno uporabo - 27 exp

SKU izdelka :  K041771074418
Vaša cena: 19,90 €
Cena / kg:
Na zalogi
Kodak-Fun-Saver

Kodak Funsaver 35mm ISO 800 27 posnetkov - fotoaparat za enkratno uporabo

SKU izdelka :  041778617762
Vaša cena: 21,09 €
Cena / kg:
Na zalogi
Swiss+Pro-fotoaparat-na-barvni-film-ISO-400---27

Swiss+Pro fotoaparat na barvni film ISO 400 - 27

SKU izdelka :  Swiss400-27
Vaša cena: 16,80 €
Cena / kg:
Na zalogi
kodak-vodotesni-fotoaparat-do-15m-27-posnetkov

Kodak podvodni fotoaparat na barvni film Water Sport - 27

SKU izdelka :  FKSP
Vaša cena: 19,80 €
Cena / kg:
Na zalogi
NovoColor-Flash-fotoaparat-na-barvni-film-ISO-400---27

NovoColor Flash fotoaparat na barvni film ISO 400 - 27

SKU izdelka :  K18317120
Vaša cena: 16,90 €
Cena / kg:
Na zalogi
fujifilm-quicksnap-800-marine-27.jpg

Fujifilm Quicksnap Marine fotoaparat za enkratno uporabo na film

SKU izdelka :  AA000579
Vaša cena: 29,00 €
Cena / kg:
Pri dobavitelju
Lomography Simple Use Film Camera_Color Negative_quarter right-500

Lomo Simple Use fotoaparat za večkratno uporabo na film - COLOR NEGATIVE

SKU izdelka :  ZZ0000374
Vaša cena: 32,50 €
Cena / kg:
Na zalogi
Ni slike

Simple Use Film Camera LomoChrome Metropolis

SKU izdelka :  SUFCLCmetro
Vaša cena: 27,50 €
Cena / kg:
Pri dobavitelju
Lomography Simple Use Film Camera_LomoChrome Purple_quarter right-500

Lomo Simple Use fotoaparat za večkratno uporabo na film - LOMOCHROME PURPLE

SKU izdelka :  ZZ0000375
Vaša cena: 26,50 €
Cena / kg:
Pri dobavitelju
Lomography Simple Use Film Camera_Black_White_quarter right-500-

Lomo Simple Use fotoaparat za večkratno uporabo na film - BLACK and WHITE

SKU izdelka :  ZZ0000376
Vaša cena: 22,50 €
Cena / kg:
Pri dobavitelju
Ni slike

Lomo Simple Use fotoaparat za večkratno uporabo na film PODVODNO OHIŠJE - COLOR NEGATIVE

SKU izdelka :  uh100suc
Vaša cena: 42,50 €
Cena / kg:
Pri dobavitelju
Ni slike

Lomo Simple Use fotoaparat za večkratno uporabo na film PODVODNO OHIŠJE - LOMOCHROME PURPLE

SKU izdelka :  uh100sulcp
Vaša cena: 45,00 €
Cena / kg:
Pri dobavitelju

Najbolši aparat za enkratno uporabo

Kodak Fun Saver

Kodak Fun Saver

Kodak Fun Saver

Kljub temu, da je najpogostejši in najcenejši, se je Kodak FunSaver na splošno izkazal najbolje. Njegov barvni film, 800 iso ima veliko širino osvetlitve, zaradi česar je veliko bolj vsestranski – lahko slikate na sončni svetlobi, ne da bi preosvetlili svetle dele, zelo dobro pa se odreže tudi pri šibki svetlobi. Njegovo zrno je zelo subtilno in ima zelo prijetne tople odtenke. Večino aparatov ima plastično optiko, vendar se zdi, da je Kodak FunSave ostrejši od ostalih. Če iščete poceni fotoaparate za enkratno uporabo, ki dajejo odlične rezultate, je to morda najboljša izbira.

Lomo 400 Simple Use

Lomo 400 Simple Use

Lomo 400 Simple Use

Ta aparat in ostali SimpleUse aparati imajo nekaj večjih razlik od običajnih aparatov za enkratno uporabo – lahko jih ponovno napolnite s filmom in uporabite večkrat, kar je super. Imajo 36 posnetkov v primerjavi z ostalimi, ki imajo ponavadi samo 27 osvetlitev. Pa še nekaj... imajo gele za bliskavico, ki vam lahko dajo široko paleto edinstvenih učinkov bliskavice. Lomo 400 Color Negative je opremljen z iso 400 barvnim filmom Lomography, ki ima spodobno širino osvetlitve, relativno fino zrnatost in zelo prijetne tone. Plastična optika ustvari nekoliko mehkejšo sliko, vendar veliko bolj edinstven videz kot tradicionalni fotoaparati Kodak & Fuji. Prav tako stane več kot večina fotoaparatov za enkratno uporabo, a če nameravate znova polniti, bo stroškovno veliko bolj učinkovito kot nakup kopice fotoaparatov za enkratno uporabo.

LomoChrome Purple Simple Use

LomoChrome Purple Simple Use

LomoChrome Purple Simple Use

Ta aparat je fizično enaka Lomo color 400, vendar je opremljen z edinstvenim filmom LomoChrome Purple 400, ki na nek način posnema barvni infrardeči film. Fotografije, ki jih ustvari ta fotoaparat, so iz drugega sveta. Je zabavna kamera in od vseh kamer za preprosto uporabo je to tista, ki jo najbolj priporočamo, saj LomoChrome Purple ni poceni film za nakup, zato je zabavno enkrat posneti, nato pa, ko je zvitek končan, ga vzemite ven in naložite še 400 iso barvni negativ film.

Fujifilm Quick Snap

Fujifilm Quick Snap

Fujifilm Quick Snap

Od vseh je Quick Snap verjetno najlažji za uporabo. Je najmanjši in ima praktično stikalo za bliskavico, ki vam omogoča, da bliskavico obdržite vklopljeno. Pri vseh drugih fotoaparatih morate pritisniti gumb, da napolnite bliskavico za vsak posnetek, pri tej kameri pa lahko bliskavico držite stalno vklopljeno, ko bo zasvetila rdeče, bo pripravljena. Za to kamero je pomembna bliskavica, saj ima fino zrnat film 400 iso, kar pomeni, da potrebuje bliskavico za manj osvetljen prizor, za razliko od kamer 800 iso. Quick Snap je najbolje uporabiti pri dnevni svetlobi brez bliskavice ali pri šibki svetlobi z bliskavico. Njegove barve so skoraj tako prijetne kot ostale – pogosto je škrlatna za kožne tone in bele. Če iščete poceni kamero za dnevno svetlobo, ki je odlična za pokrajine, bi bila ta kamera odlična izbira.

Ilford Single Use B&W HP5

Ilford Single Use B&W HP5

Ilford Single Use B&W HP5

Ta fotoaparat za enkratno uporabo je resnično edinstven zaradi dejstva, da ima v sebi klasičen, pravi črno-bel HP5 Plus 400 iso film. Bela barva HP5 ima bolj opazno zrnatost kot XP2, toni, kontrast, zrnatost in širina osvetlitve so veliko boljši – samo poglejte podrobnosti v sencah! Ta črno-beli fotoaparat za enkratno uporabo je odlična izkušnja, ki se dobro obnese pri dnevni svetlobi, pri šibki svetlobi brez bliskavice in pri šibki svetlobi z bliskavico. Od vseh črno-belih aparatov za enkratno uporabo, tega najbolj priporočamo. Čeprav bi lahko ponovno naložili film HP5 v Lomo Simple Use, je plastična optika Ilford še vedno ostrejša.

Ilford Single XP2 Use

Ilford Single XP2 Use

Ilford Single XP2 Use

Ta 400iso črno-beli aparat za enkratno uporabo je izjemno oster in odličen aparat za fotografiranje pri dnevni svetlobi, vendar ne pri šibki svetlobi. Film XP2 ima zelo fino zrnatost, odličen kontrast, čudovite tone in ga je mogoče razviti kot C-41. Je odličen fotoaparat za klasične naravne pokrajine, mestne krajine ter portrete v naravni svetlobi.

Kodak 400TX

Kodak 400TX

Kodak 400TX

Ko velikan, kot je Kodak, posodobi izjemno priljubljen fotoaparat za enkratno uporabo, pritegne pozornost ljudi. Z dvojno lečo in ikoničnim filmom Tri-X 400. Črno-belo za enkratno uporabo na prostem in v zaprtih prostorih. Ikonični črno-beli film Tri-X v Kodakovi pametni majhni kameri z bliskavico.

Rollei Inferno Ragazzi

Rollei Inferno Ragazzi

Rollei Inferno Ragazzi

Aparat za enkratno uporabo Rollei z Rollei RPX 400 27 exp. ČB film je odličen film z zelo dobro širino osvetlitve. Aparat ima enako zasnovo kot JCH Kassha, vendar je daje boljše in doslednejše rezultate. Optika 31 mm f/9 pri 125, precej oster od 1 -1,5m in postane precej mehak po 4,5m. Tako kot drugi fotoaparati za enkratno uporabo se najbolje obnese v svetlih sončnih dneh ali pri fotografiranju od blizu z bliskavico. Bliskavica je zanesljiva in če ste v čem drugem kot močni svetlobi, je uporaba bliskavice zelo priporočljiva. Ta Aparat ustvarja zanimivo popačenje, ki je najverjetneje posledica tega, da je bil film v notranjosti kamere nekoliko ohlapen. Na splošno je to zabavna kamera za fotografiranje – všečen je videz Rollei RPX 400, a če bi morali izbirati, bi vseeno izbrali Ilford Single HP5, ki se zdi ostrejši in ima manj popačenja slike.

Lomo B&W 400 Simple Use

Lomo B&W 400 Simple Use

Lomo B&W 400 Simple Use

Edina črno-bela kamera med aparati Lomo Simple Use. Opremljen s črno-belim filmom Lady Gray 400, ki ima zelo opazno, a prijetno zrnatost in spodobne tone, vendar ne dosega kakovostnega črno-belega filma, ki ga imajo kamere Ilford, tako, da če ne nameravate znova uporabiti te kamere in če želite črno-belo, toplo priporočamo Ilfordove izdelke za enkratno uporabo.

JCH StreetPan Kassha

JCH StreetPan Kassha

JCH StreetPan Kassha

Aparat za enkratno uporabo Kassha s filmom Japan Camera Hunter StreetPan 400 s 27 osvetlitvami. Ta film je znan po svojem kontrastu in prodornih tonih, ki lahko izgledajo zelo dobro, če so pravilno osvetljeni, kar je glavna pomanjkljivost tega fotoaparata ... Ta fotoaparat ima fiksno zaslonko f/9 z zaklopom okoli 125. sekunde, kar bi bilo v redu za fotografiranje pri dnevni svetlobi, a ker se zdi, da je ta film temnejši ustvaril veliko temnih slik. Tudi z bliskavico je ustvaril temne slike. Poleg tega njegov 31 mm objektiv nima široke globinske ostrine, ki ustvarja zamegljene slike od približno 4,5m do neskončnosti (31 mm objektiv s fiksnim fokusom). Če želite fotografirati s črno-belim fotoaparatom za enkratno uporabo, namesto tega priporočamo fotoaparate Ilford & Lomography.

FujiFilm Waterproof Quick Snap

FujiFilm Waterproof Quick Snap

FujiFilm Waterproof Quick Snap

Nepremočljiv aparat za enkratno uporabo z zrnatim filmom 800iso brez bliskavice fotografira samo pri dnevni svetlobi ali pod vodo, ki jo seveda mora osvetliti svetloba. Proizvaja nekoliko boljše odtenke kože kot Fuji Quick Snap in se zaradi filma 800iso bolje obnese pri šibki svetlobi. Očitno je najboljši aparat, če se nameravate zmočiti, če pa se ne nameravate zmočiti, te kamere ne priporočamo.

Kodak Water & Sport Waterproof

Kodak Water & Sport Waterproof

Kodak Water & Sport Waterproof

S filmom, Kodak Max 800, hitrejši od Kodak Fun Saver 400 – omogoča večjo vsestranskost v območjih s slabšo svetlobo, kot je ponavadi pod vodo. Zaradi robustne zgradbe in vodoodpornosti do 15m je idealen za mrzle vode in ekstremne aktivnosti na prostem. Če ne nameravate fotografirati pod vodo, toplo priporočamo Kodak Fun Saver, ki ustvarja slike višje kakovosti. Ker je ta kamera obdana s plastičnim pokrovom, se zdi manj ostra in ker ni bliskavice, ni idealna za uporabo v zaprtih prostorih. Od podvodnih fotoaparatov za enkratno uporabo se priporoča Kodak, ki je ustvari nekoliko ostrejše slike in doslednejšo kakovost slike.

Plačilo in dostava

  • Plačilo na TRR po prejetem računu s skeniranjem QR kode
  • Vsi izdani računi so opremljeni s QR kodo za enostavno in hitro plačilo prek spletne banke. Račun praviloma prejmete, v roku 24h, v .pdf obliki na e-mail podan ob naročilu!

qr koda za plačilo fotojama

  • Izdelki, ki ob naročilu niso na zalogi, se naročajo! V primeru daljšega dobavnega roka od 3-5 dni boste o tem obveščeni!
  • Dostava 5€ (Pošta Slovenije) Brezplačna ob naročilu nad 299,00€