Dostava 5€ (Pošta Slovenije) Brezplačna ob naročilu nad 299,00€
 x 

ANALOGNO

Analogna fotografija

Kratek uvod v analogno fotografijo

Izraz „analogna fotografija“ se nanaša na fotografijo z analogno kamero in filmom. Zvitek filma se naloži v kamero in čarovnija se začne, ko začnete slikati: svetloba reagira s kemikalijami v filmu in posname se slika. Slike, zbrane v vašem filmskem zvitku, zaživijo, ko film obdelamo v laboratoriju za fotografije - Razvijanje fotografskega filma . Pri izbiri analogne kamere je pomembno vedeti, da različne kamere uporabljajo različne vrste filma. Nekatere kamere uporabljajo 35-milimetrski film, nekatere zahtevajo film formata 110, nekatere posnamejo film 120 (alias 'srednjega formata'). Da ne pozabimo seveda tudi na polaroidne Instax Instant filme, prav tako analogna zadeva. Najpogostejši med temi izbirami je 35-milimetrski film, ki ga lahko razvijete v vašem lokalnem foto laboratoriju ali tu pri nas. 120 film je večji in ponuja kvadratne fotografije; ta film nima luknjic za zobnike. Film formata 110 se uporablja z žepnimi fotoaparati in daje majhne fotografije. Nazadnje polaroidne instant fotografije ne zahtevajo laboratorijske obdelave; magično se razvijejo v nekaj sekundah!

Kaj je tako zabavno pri analogni fotografiji?

Ideja čakanja na nekaj posebnega je bolj vznemirljiva, kot instant zadovojstvo. Kaj je lepšega kot, da presenetiš samega sebe in to popolnoma velja za analogno fotografijo. Zaslona za preverjanje fotografij NI, zajeto boste videli šele po obdelavi, skeniranju in tiskanju filmskega zvitka. Vprašajte katerega koli ljubitelja analogne fotografije in rekli vam bodo, da je čakanje del vznemirjenja!

Ko se enkrat lotite analogne fotografije, jo boste zagotovo vzljubili. Sodobne aplikacije in programska oprema so poskušale posnemati učinke, ki jih dobite z analognimi fotografijami, vendar nič ne presega izvirnika; bolj izvirno je, če izgled ustvarite sami, ne pa s digitalno prednastavljenim filtrom. Seveda se lahko rezultati razlikujejo (odvisno od svetlobnih pogojev, uporabljenega filma in fotoaparata ter razpoloženja vašega foto laboratorija itd.), Analogne slike na splošno ne spregledaš. Barve so bogatejše, nasičenost je bolj dramatična (ali po želji 'divja'), filmsko zrno pa vašim slikam doda dušo in značaj, zdi se, da obujajo nostalgične in sanjske spomine. Eksperimentiranje in vznemirjenje neznanega nas ženeta v ljubezni do analognega.

Kaj pričakovati pri analogni fotografiji?

Puščanje svetlobe, prazni posnetki in vesele nesreče - to je normalno pri prvih nekaj filmih. Ampak ne obupajte! Potrebno je nekaj vaje, vendar boste to razumeli. Naš namig? Preberite navodila. Včasih celo veterani filmske fotografije pozabijo na snemanje pokrova objektiva! Eksperimentiranje in preizkušanje tehnik lahko prinese nenavadne rezultate, zato se ne počutite preveč slabo, če vaše fotografije niso kot ste načrtovali.

Večina analognih fotografov dejansko z veseljem ugotovi, da pušča svetloba - to so bele ali rdeče proge na filmu, ki jih ustvari svetloba, ki vstopi v ohišje fotoaparata - in "napake", ki se pojavijo med slikanjem - zaradi teh "napak" so vaše fotografije še bolj zanimive in edinstvene ! Prav tako je najbolje vedeti, da različni filmski laboratoriji ne uporabljajo istih kemikalij in kalibracij, zato boste s svojimi fotografijami dobili različne rezultate.

Kaj je idealna filmska kamera za začetek?

  • 35 mm - 35-milimetrska kamera kot sta Lomo LC-A + ali Lomo LC-Wide, uporablja vse vrste 35-milimetrskih folij, ki jih je mogoče priročno razviti v vašem lokalnem foto laboratoriju. Obe kameri sta priporočljivi za začetnike, ker sta enostavni za uporabo; kompaktna velikost omogoča enostavno fotografiranje in doseganje impresivnih rezultatov. Te kamere ustvarjajo fotografije v sijočih barvah in vinjetah, ki uokvirjajo vaš motiv; poleg tega so opremljeni z ustvarjalnimi nastavitvami za umetniške fotografije.
  • Fotografski film 120 - Ko obvladate format 35 mm, boste morda želeli raziskati naprednejše ozemlje srednjega formata. Začnete lahko z Diano F +, klasično kamero, ki oddaja mehko fokusirane, sanjske kvadratne fotografije. Če ciljate na ostre posnetke, izberite premium kamero 120, kot je Belair X 6-12.
  • Instant fotografija / Polaroidna fotografija - takojšnja fotografija vam omogoča, da v  trenutku uživate v  izkušnji analogne fotografije. To je odlična izbira za spontane trenutke; ko kliknete sprožilec, fotoaparat izvrže fotografijo, ki se razvije v manj kot minuti. Odlična izbira za fotografiranje ustvarjalnih in zabavnih trenutnih fotografij je Lomo’Instant. Kar ločuje od drugih takojšnjih kamer, je ustvarjalna prilagodljivost, ki jo ponuja: 3 načini fotografiranja, napredni sistem leč, funkcija večkratne osvetlitve in nastavitve dolge osvetlitve. Omogoča vam eksperimentalno in takojšnje ogled rezultatov.
  • Fotografija 110 - 110 Kamere so zelo enostavne za uporabo in so tako majhne, ​​da se prilegajo prav v vaš žep. S temi analognimi dojenčki ni nobenih nastavitev; preprosto morate usmeriti in klikniti zaklop.

 

Plačilo in dostava

  • Plačilo na TRR po prejetem računu s skeniranjem QR kode
  • Vsi izdani računi so opremljeni s QR kodo za enostavno in hitro plačilo prek spletne banke. Račun praviloma prejmete, v roku 24h, v .pdf obliki na e-mail podan ob naročilu!

qr koda za plačilo fotojama

  • Izdelki, ki ob naročilu niso na zalogi, se naročajo! V primeru daljšega dobavnega roka od 3-5 dni boste o tem obveščeni!
  • Dostava 5€ (Pošta Slovenije)

Vaš fotograf za vsako priložnost!